zondag 23 augustus 2009

Dag 6: Van Smyrlabjörg naar Egilstaðir (deel 1)

Ringweg

Na een paar dagen met veel zon en aangename temperaturen was het weer duidelijk omgeslagen. De zon hebben we deze dag nauwelijks gezien. Hoewel er nauwelijks regen viel was het vooral koud en windering. De toppen van de bergen zaten in de wolken.


004 Volgende korte stop voor HvalnesRingweg ten zuiden van Hvalnes


Hvalnes

Bij Hvalnes heb je een smalle strook land in zee die beschermd wordt vanwege de vele vogels die er zitten. Omdat we er eind augustus waren was een groot deel van de vogels inmiddels vertrokken omdat het broedseizoen voorbij was. Er zat nog wel een grote kolonie zwanen.

In de verte de zwanenkolonie

De zee was erg ruw die ochtend. Opvallend was de aflandige wind waardoor het water terug werd geduwd naar zee.

010 Ruwe zee bij Hvalnes012 Ruwe zee bij HvalnesRuwe zee bij Hvalnes

Ten noorden van Hvalnes zijn een paar stopplaatsen langs de ringweg met een erg mooi uitzicht over de kustlijn. Zelfs met het sombere weer zag het er mooi uit.

017 Korte stop na Hvalnes018 Korte stop na HvalnesKustlijn ten noorden van HvalnesDjúpivogur

Een nogal suf dorpje, maar omdat we deze dag verderop waarschijnlijk niets meer tegen zouden komen zijn we hier gaan lunchen. Na de lunchpauze in Djúpivogur hadden we de keus tussen nog een tijd langs de kust en de fjorden rijden of via een bergpas het binnenland in. Omdat we nog een paar watervallen wilden bezoeken voor onze eindbestemming Egilsstaðir hebben we de kortere weg via de bergpas gekozen. Ondanks het hoge wegnummer, 939, was deze weg goed te doen. Hoewel de weg niet geasfalteerd is heb je geen 4WD nodig voor deze weg.
Het weer werd langzaam wat beter. Op de foto hieronder een watervalletje bij het begin van de weg.


026 Korte stop bij begin weg 939Waterval bij begin weg 939

Al vrij snel kom je bij een picknickplaats die uitzicht biedt op het Berufjörður waar de weg begint. Ook hier weer een kleine waterval.

028 Parkeerplaats weg 939 uitzicht op Berufjörður029 Waterval langs weg 939Berufjörður en waterval langs weg 939

Geen opmerkingen:

Een reactie posten