dinsdag 18 augustus 2009

Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Hvergerði (deel 1)

Aankomst in IJsland

Op 18 augustus 2009 zijn we rond 15.00 uur plaatselijke tijd aangekomen op het internationale vliegveld van IJsland, Keflavik. Dit is op ongeveer 40 km van Reykjavik op het schiereiland Reyjanes in het uiterste zuidwesten van het land. Dat is de punt die linksonder op het kaartje uitsteekt.

IJsland


Regen en wind

Het weer bij aankomst deed ons meteen het ergste vrezen voor de rest van de vakantie. Regen, wind en een temperatuur van een graad of 6 maakten onze eerste stappen op IJslandse bodem nogal onaangenaam.

Zoals zo vaak bij het huren van auto's kregen we weer eens een model mee uit een hogere categorie dan we geboekt hadden. We hadden een flinke terreinwagen en dat zou later geen overbodige luxe blijken op het IJslandse wegennet.

Het tropisch zwemparadijs Blue Lagoon hebben we links laten liggen. We zijn eerst naar de vogelrotsen aan de zuidkant van Reykjanes gereden.

De rustige route gaf ons in elk geval de kans om even te wennen aan de enorme huurauto die we hadden meegekregen. Een groot deel van het schiereiland bestaat uit lavavelden die er in de stromende regen nogal troosteloos uitzien.
007 Zee bij Reykjanesvirkjun 7Vogelrotsen Reykjanes
013 Vuurtoren bij Reykjanesvirkjun 1Vuurtoren Reykjanes


De vuurtorens in IJsland zijn vaak in felle kleuren geschilderd. Deze vuurtoren is een van de uitzonderingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten