donderdag 20 augustus 2009

Dag 3: Van Hveragerði naar Kirkjubæjarklaustur (deel 1)

Seljalandsfoss

We zijn deze dag langs de zuidkust in oostelijke richting getrokken met Kirkjubæjarklaustur als eindbestemming. Onze eerste tussenstop was bij de Seljalandsfoss die vanaf de ringweg zichtbaar is als je van west naar oost rijdt.


001 SeljalandfossSeljalandsfoss vanaf de parkeerplaats

Het aardige van deze hoge maar niet al te grote waterval is dat je er achterlangs kunt lopen. Je moet daarvoor wel over een nogal glibberig pad omhoog klimmen en je zult het zeker niet droog houden. Maar het levert wel mooie plaatjes op.


007 Seljalandfoss van achteren009 Seljalandfoss van achterenSeljalandsfoss


Het pad achterlangs de waterval

Na de Seljalandfoss zijn we verder gereden over de ringweg in oostelijke richting.


025 Tussenstop richting Skoga028 Tussenstop richting SkogaLangs de ringweg


Skógafoss

Niet zo heel erg ver vanaf de Seljalandsfoss kom je alweer bij de volgende 'foss' die iedereen bezoekt, de Skógafoss. Deze waterval is een stuk groter dan de Seljalandsfoss. Volgens een oude legende heeft de kolonist þrasi een kist met goud onder de waterval verborgen. Er is vaak naar gezocht, maar de kist is natuurlijk nooit gevonden.


031 Skógafoss034 SkógafossSkógafoss

Aan de rechterkant van de waterval loopt een pad omhoog. Het is een flinke klim, maar omdat het grootste deel van het pad als trap is aangelegd is het goed te doen. Je kunt boven ook nog een stuk verder lopen langs de rivier. Je moet dan wel over een hekje klimmen.


036 Skógafoss van bovenSkógafoss van boven

Van boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In de verte kun je de oceaan zien. Kijk je de andere kant op dan zie je hoe het Skógá riviertje door de bergen stroomt in de richting van de waterval.

Uitzicht bij Skógafoss

Na het bezoek aan de Skógafoss zijn we gaan lunchen in een restaurant dat eruit zag als een kantine. Ze probeerden een beetje McDonalds te spelen, maar dan zonder de vlotte bediening. Het eten was wel wat beter dan bij het Amerikaanse voorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten